logo
logo

OVER ECOK

Uitdagende, klassieke koorwerken.

ECOK Concertkoor is een koor uit Enschede, maar heeft leden uit de hele Euregio. Er worden werken uitgevoerd van o.a. Bach, Berlioz, Mozart, Verdi, Haydn, Brahms, Rossini, Puccini, Mendelssohn, Vivaldi en Dvorâk.

De begeleiding bij concerten wordt vaak verzorgd door het Orkest van het Oosten. Het koor heeft 80 leden, verdeeld over vier stemgroepen: sopranen, alten, tenoren en bassen. De bekwame leiding is in handen van dirigent Eric Kotterink. Voor de wekelijkse repetities wordt de muzikale begeleiding verzorgd door pianist Gerard van Kempen.

GESCHIEDENIS

Het ontstaan van het ECOK Concertkoor gaat terug tot 1891. In dat haar wordt in Enschede de Christelijke Zangvereniging ‘Hosanna’ opgericht. Na een gezamenlijke uitvoering van het ‘Weihnachts Oratorium’ van J.S. Bach in 1955 door het Christelijk Gemengd Koor ‘Hosanna’ en de Christelijke Oratorium Vereniging (opgericht 1897/98) besloten beide koren te fuseren.

Op 1 januari 1956 werd het ECOK (voluit: Enschede’s Christelijk Oratorium Koor) opgericht met 147 leden en Hans P. Keuning als dirigent.

Lees hier verder over het ontstaan van het ECOK Concertkoor.

Foto van Christelijk Gemengd Koor 'Hosanna' uit 1906

Foto van het Christelijk Gemengd Koor ‘Hosanna’ uit 1906.

ONS TEAM

Ons koor wordt ondersteund door een aantal gepassioneerde individuen en organisaties. Klik op onderstaande foto’s om meer te lezen over de betreffende artiesten.

 • Eric Kotterink

  Eric Kotterink is onze dirigent. Zijn muzikale loopbaan begon hij als hoboïst. Voor dit instrument studeerde hij in 1995 af aan het Sweelink conservatorium…
  Image Not Found On Media Library
  Dirigent
 • Orkest van het Oosten

  Voor onze concerten maken we graag gebruik van het Orkest van het Oosten. Het orkest is ontstaan in de jaren dertig van de vorige…
  Image Not Found On Media Library
  Orkest
 • Gerard van Kempen

  Gerard van Kempen is onze vast pianist op de oefenavonden. Geboren in Rotterdam, maar al snel naar Enschede verhuisd. Als 7-jarig jongetje kreeg hij…
  Gerard van Kempen pianist
  Pianist, accompanist

ZAKELIJKE INFO

ECOK Concertkoor is een vereniging met volledige rechtbevoegdheid en is ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel voor Oost Nederland, onder nummer 40074070 met als vestigingsadres:

Bekkershof 3, 7544SE Enschede.

Bank: NL43SNSB0919548229

Op 10 december 2007 heeft de vereniging haar statuten vernieuwd en luidt vanaf die datum haar officiële naam: ECOK Oratoriumkoor. Op 1 januari 2020 is onze naam gewijzigd naar ECOK Concertkoor.

ECOK is lid van de overkoepelende organisaties als de EZB (Enschedese Zangersbond) en de KCZB (Koninklijke Christelijke Zangersbond).

ECOK Oratoriumkoor: al 125 jaar koor in Enschede