logo
logo
  • Eric Kotterink dirigent

Eric Kotterink

Dirigent

Eric Kotterink is onze dirigent. Zijn muzikale loopbaan begon hij als hoboïst. Voor dit instrument studeerde hij in 1995 af aan het Sweelink conservatorium in Amsterdam. Naast hobo studeerde Eric Kotterink orkest-directie bij T. Lehmann.

Al tijdens zijn studie gaf hij al recitals en speelde hij als hoboïst in Het Gelders Orkest, Het Orkest van het Oosten en andere professionele orkesten. Ook was hij verbonden aan het Delta ensemble (moderne muziek) en is hij enige tijd als hobo-docent verbonden geweest aan Saxion Hogeschool Enschede afdeling conservatorium.

Ik wil mooie en unieke herinneringen creëren met de koren en orkesten waar ik mee werk.

Als dirigent begon hij in 1992 bij een opera-/operettevereniging. Zijn eerste oratoriumkoor kreeg hij in 1996, waar hij zich bewees als orkest- en koordirigent. In 1997 sloot Eric zijn studie orkest-directie af met een uitvoering van Symfonie nr. 2 “Lobgesang” van F. Mendelssohn-Bartholdy. Eric is  momenteel dirigent van 1 oratoriumkoor, 3 concertkoren en een symfonieorkest in Nederland en Duitsland. Met zijn koren dirigeerde hij diverse professionele orkesten als het Orkest van het Oosten, het Nederlands Promenade Orkest, Florilegium Musicum, de Kammerphilharmonie Dortmund en het Ratinger Bach Orchester.

Website: www.erickotterink.nl

Eric Kotterink - ECOK Concertkoor Enschede